top of page
Zoeken
  • salonmyrthe

Wat doet een chemische peeling voor je huid en wat is het?

Een chemische peeling is de ideale start voor effectieve huidverbetering. Het biedt voordelen voor uiteenlopende huidproblemen, zoals acne, huidveroudering en pigmentvlekken. Ik leg je graag uit wat een chemische peeling precies is, waarom het zo heet en wat het voor je gezicht doet.


Wist je dat je ook thuis aan de slag kunt met een chemische peeling?


Wat is een chemische peeling?

Met een ‘peeling’ bedoelen we een gezichtsbehandeling waarbij dode huidcellen van de bovenste huidlaag worden verwijderd. Dit wordt ook wel exfoliëren genoemd.

Een peeling wordt ‘chemisch’ genoemd wanneer er zuren zoals glycolzuur, salicylzuur, melkzuur en retinol worden ingezet voor het verwijderen van dode huidcellen.


Goed om te weten: het woord ‘chemisch’ heeft niets te maken met chemische ingrediënten of producten! Een chemische peeling zorgt voor een chemisch reactieproces in de huid en daarom heeft het de naam ‘chemisch’ gekregen.

Antioxidanten voor je huid

De vernieuwing van je huid, een proces dat gemiddeld zo’n dertig dagen duurt, wordt door een chemische peeling in een stroomversnelling gebracht.

Tijdens een chemische peeling wordt het bovenste laagje van je huid, dat bestaat uit dode huidcellen, namelijk verwijderd. Hierdoor wordt celvernieuwing gestimuleerd, wat betekent dat je huidcellen zich vanuit de onderste laag van de huid vernieuwen en opschuiven naar boven/buiten.

Soms zie je ook dat de huid na een chemische peeling hierdoor gaat vervellen, maar dit is niet altijd het geval.

Een chemische peeling zorgt voor een stralende huid en betere opname van producten die je na de peeling aanbrengt.

De werkzame stoffen in peelings werken ook stimulerend voor de cellagen in de diepere huid, waardoor je huidveroudering een stapje voor bent.

Ook biedt een chemische peeling uitkomst voor specifiekehuidtypen –condities, –problemen en –wensen.


Heb je last van acne? Een chemische peeling zorgt voor minder onzuiverheden en verstopte poriën en helpt ook bij het zichtbaar verminderen van littekens.

Ook bij pigmentvlekken en een grove huidstructuur biedt een chemische peeling voordelen. Aangezien het bovenste huidlaagje van je gezicht wordt verwijderd, heb je na een chemische peeling een gelijkmatigere huidteint en fijnere poriën.

Wil je de tekenen van huidveroudering verminderen? Met behulp van een chemische peeling kun je zorgen voor een gladdere, stevigere huid. Zeg fijne lijntjes en rimpels maar gedag!

Hoe gebruik je een chemische peeling thuis?

Je kunt je gezicht zelf een aantal keer per week een milde peeling geven met een scrub of exfoliant, of ga aan de slag met een thuisbehandeling.

Zo word je met de Ultimate Peel Set - The Home Edition een skincare pro in vijf stappen. De set is een combinatie van een enzymatische, mechanische en een chemische peeling, die samenhét gouden duo vormen voor een peeling vanuit huis.


Het AGELESS – Total ResurfacingMasque is een peeling op basis van glycolzuur, melkzuur en salicylzuur, enzymen en een korrel en zorgt voor de gladste huid ooit! Voeg daar het VITAL C – HydratingEnzyme Masque aan toe en zorg voor een ultieme exfoliatie, verzorging en voeding van je gezicht.

In de set vind je overigens ook andere producten om je thuisbehandeling compleet te maken, waaronder een reiniging, anti-aging serum en verzorgende en beschermende dagcrème.


Een chemische peeling door een professional

Chemische peelings als zoals onze Lightening Lift, Wrinkle Lift en Acne Lift zijn de perfecte start van intensieve huidverbetering.

Ook wanneer je vragen hebt over chemische peelings help ik je graag verder.

Neem gerust contact op!29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page